På besøg hos Dyreværnet

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 10.00.00

 

Vi tilbragte søndag eftermiddag til åbent hus hos Dyreværnet.

 

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 10.00.21

Billede: På rundvisning står vi her ved burene, hvor politiet indleverer hunde udenfor Dyreværnets normale åbningstider. Dyrene har både inde – og udeareal.  

 

Dyreværnet slog søndag eftermiddag dørene op til et rigtig godt arrangement, som bød på foredrag, rundvisninger og ikke mindst at hilse på hunde, katte og smådyr som endnu ikke har fået nye hjem. Men der er håb, for gennemsnitstiden de indleverede hunde tilbringer hos Dyreværnet er 17 dage, og det på trods af de flere hundrede dyr, de hvert år får indleveret. Hvert år formidler Dyreværnet 1200 dyr til nye, omsorgsfulde hjem.

 

 

Der kan være flere grunde til at Dyreværnet modtager dyr, blandt andet hvis ejeren er død, indlagt, eller på anden vis ikke længere kan tage sig af sit dyr. Mere sørgeligt er dyreværnssagerne, som udrykningsambulancerne hver dag tager ud til. Dyreværnet modtager mellem 7-10 anmeldelser dagligt fra borgere, som er bekymrede på dyrenes vegne. Det sker dog også, at de modtager falske anmeldelser, som desværre koster organisationen ressourcer, der kunne være brugt andensteds.

 

 

Hvis du følger Dyreværnet på facebook, vil du måske have set nogle af de voldsomme dyreværnssager, de kommer ud til, og henter misrøgtede dyr fra. Det er indimellem voldsomme billeder, der vidner om ejere som ikke magter at tage sig af små eller store dyreflokke – Det gør enhver der holder af dyr harme at se.

 

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 10.02.16

Billede: Udrykningsleder Nina holdte foredrag om de dyreværnssager, som hun hver dag sammen med en kollega i Jylland rykker ud til. 

 

Man kan undre sig over, at de ansatte kan holde ud, at møde ind til opgaver og syn som disse hver dag. Og de bliver tit spurgt om det samme, hvortil de svarer, at det er det hele værd, når dyrene efter at have været på internatet får nye og kærlige hjem, med overskud til den pasning og pleje, som dyrene fortjener.

 

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 10.00.12

 

Billede: På pladsen havde de besøgende gæster mulighed for at spørge ind til Dyreværnets arbejde, høre foredrag, høre om dyrlægernes arbejde, og at støtte organisationens arbejde ved at deltage i konkurrencer, købe t-shirts, blomster mm.

 

 

Læs mere om hvordan du kan støtte Dyreværnets arbejde på deres hjemmeside her.

 

Skriv din kommentar her: