Læs om papegøjer!

shutterstock_57904426

 

 

Artiklen her samler en masse links til sider, hvor du kan læse videre om netop det der interesserer dig indenfor papegøjernes verden. Lad dig fordybe og lær en masse om de farvestrålende fugle.

 

Papegøjer (Psittacidae) er den eneste familie i fugleordenen Psittaciformes. Familien omfatter ca. 353 arter, der er udbredt over store dele af Jordens varmere klimazoner med langt den største artsrigdom i tropernes lavlandsskove; mod syd når enkelte arter New Zealand og Ildlandet, mens nordgrænsen går gennem Afghanistan. Den tidligt i 1900-tallet. uddøde carolinaparakit (Conuropsis carolinensis), som fandtes i det sydøstlige USA.

 

Læs mere her

 

Agria Dyreforsikring skriver om pasning og træning af papegøjer.

En rask, velnæret selskabsfugl kræver ikke særlig megen kropspleje. Det er meget vigtigt, at den får mulighed for at bade, og hvis fuglen får en ensidig kost og ikke har adgang til siddepinde af forskellig tykkelse, kan den have brug for at få klippet kløer.

 

Læs mere her

 

Hvilken art papegøje, skal du vælge? Det kan vi naturligvis ikke svare på, da ingen kan bestemme, hvilken type fugl der passer til andre mennesker. Men vi vil her komme med nogle punkter, som du kan tænke over, når du skal vælge hvilken fugl, der passer til dig, dit hjem og din tilværelse. 

På hjemmesiden kan man finde gode råd til før man anskaffer sig en papegøje. Der er også en stribe spørgsmål, som man bør tage stilling til blandt andet om tid, økonomi og lign.

 

Læs mere her

 

Inden man beslutter sig for at anskaffe sig en papegøje, skal man gøre sig nogle store overvejelser. En papegøje er et meget socialt dyr og vil gerne have en mage. Er den helt alene, vil den meget nemt komme til at kede sig. Det allerbedste er at have en han og en hun. Man skal passe papegøjerne mange timer hver eneste dag. Papegøjer kan blive utrolig tamme, men det kræver arbejde. Er papegøjen tam, har den det bedre i fangeskab, og den er nemmere at omgås. At holde papegøjer kræver, at man sætter sig grundigt ind i tingene inden. Det er en god idé kontakte Landsorganisationen Danske Fugleforeninger for råd og vejledning.

 

Læs mere her

 

Ligegyldigt om papegøjer lever på skulderen af Long John Silver eller i naturen, har de ekstraordinære evner til at efterligne de lyde, de hører. Især evnen til at imitere menneskers sprog er velkendt.

Nu konkluderer forskerne, at de farvestrålende fugle har udviklet deres evne til at imitere lyde for at kunne henvende sig til bestemte papegøjer i andre flokke.

 

Læs mere her

 

 

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal fodre sin papegøje. Det virker til tider som om, at der er ligeså mange meninger om papegøjefodring, som der er papegøje-ejere. Dette skyldes muligvis, at man i mange år ikke har haft nogen præcis viden omkring papegøje-fugles næringsbehov. De eksisterende teorier, der fandtes tidligere, var udviklet udfra iagttagelser, man havde gjort på papegøjer i naturen.

Denne situation er langsomt ved at ændre sig, og der er lavet videnskabelige studier for at klarlægge papegøjers egentlige næringsbehov. Samtidig har nyere adfærdsstudier i naturen vist, at papegøjers fødesøgning er langt mere kompliceret end hidtil antaget.

 

Læs mere her

 

De talende papegøjer har været et mysterium længe, og flere forskere har da også forsøgt at opklare det. Allerede i 80erne lykkedes det at finde talecentrene i undulaternes hjerner, som er den art, papegøjer tilhører. Indtil nu har forskerne ikke kunne finde ud af, hvad der har adskilt papegøjer fra sangfugle.

Men nu er vi altså kommet tættere på, hvilke forbindelser mellem fuglenes hjernecentre, som sandsynligvis ligger til grund for de fine talegaver.

 

Læs mere her

 

 

Papegøjer er farvestrålende og selskabelige fugle. De mindste papegøjer er kun 8 cm store, mens de største er omkring 1 meter og vejer op til 3 kilo. Næbbet er kraftigt og meget karakteristisk, idet overnæbbet krummer ned over det kortere undernæb. Tungen er muskuløs og særdeles bevægelig, og derfor er nogle arter i stand til at lære at tale. Kløerne er gode til at gribe om ting, idet den har to fremad- og to bagudvendte tæer.

 

Læs mere her

 

Vil du opleve papegøjerne i virkeligheden?

Danmarks Fugle Zoo har ca. 150 papegøjer og parakitter fra mange steder i verden. Tag på opdagelse og se de mange farvestrålende fugle.

 

Læs mere her

 

Skriv din kommentar her: